המיזם של שומרי האש הוקם במטרה להקים מעגלי גברים ברחבי הארץ מדן ועד אילת.
מעגלי גברים נותנים מענה לצורך של גברים להפגש עם גברים נוספים ולתקשר באופן אותנטי וכנה נטול ציניות ודרך כך לפתח תקשורת בריאה בחיים ומעגל תמיכה לקשיי היום יום.
המיזם כבר פעיל בשנה וחצי האחרונות ועד כה הוקמו 15 מעגלי גברים מפרדס חנה ועד עוטף עזה.
חברי המיזם:
אלון גרזון רז- בן 40אבא לדריה ודולב, בן הזוג של ערבה. בעברי נגר ואיש צבא. לפני כמה שנים יצאתי למסע התפתחות אישי שבסופו הגעתי למעגל גברים והבנתי את הכוח שלו ואת האפשרויות הרבות שהוא פותח. הקמתי מפגשים סביב האש באזור המגורים שלי ואז עוד אחד ועוד אחד. ככה שומרי האש נולדו. כיום אני מנחה ומלווה קבוצות חדשות בשאיפה להקים שומרי אש בכל אזור בישראל. היקף המשרה מלאה ובשכר
עודד קיט- בן 39 אבא לשתיים ובן זוג לאמי מנחה סדנאות, יו"ר עמותת דרך גבר לגבריות מטיבה, אקותרפיסט, מרצה לאקותרפיה (הכשרת מטפלים בכירים לטיפול בטבע) במכללת כרכור ושותף ב'שומרי האש'. כיו"ר עמותת דרך גבר קידם הקמת קו הקשבה לגברים שמבוסס על מתנדבים, הוביל הקמה של צוות מתנדבים להדרכות במערכת החינוך של נערים להיכרות עם מעגלי גברים ושיח על גבריות מטיבה.
היקף המשרה- חלקית בשכר
המיזם מתקיים בשנה וחצי האחרונות בהקמה של מעגלי גברים במקומות שונים בארץ.
פרדס חנה, תל אביב, סעד, חדרה, קריית טבעון, חוף הכרמל, ירושלים, ועוד
שומרי האש מקימים מעגל גברים החל מקיבוץ המשתתפים לעונה ראשונה (9 מפגשים) שבהם הקבוצה לומדת את כללי המעגל וכלים לתקשורת בתוך המעגל על ידי מנחה מטעם שומרי האש. לאחר 8 מפגשים המושכות עוברות לקבוצה שיוזמת את המפגש האחרון ומשם את המשך העונות.
שומרי האש ממשיכים ללוות את המעגלים לאחר העונה הראשונה ומספקים תכנים לכל עונה חדשה שנפתחת.
לאחר העונה הראשונה הקבוצה יכולה לבחור האם להמשיך עוד עונה עם מנחה או להמשיך לבד.
השאיפה היא שהקבוצה תפתח עצמאות וקיים מעגל עמיתים שבו כל המשתתפים מחזיקים יחד את הקבוצה.
עד כה למדתי שנדרשים עוד תכנים שיעזרו לקבוצות להמשיך להתפתח ולהעמיק. להעניק ליווי יותר צמוד לקבוצות שיותר מתקשות ומהשלב הראשוני לקבע הרגלים לקבוצה שיבנו מסורת יציבה לכל מעגל.
באופן כללי המיזם עדיין בחיתוליו ויש עוד שלבי התפתחות בדרך למעגלי גברים בכל שכונה בארץ. זה היעד.
היתרון במיזם הזה שהוא בעל יכולת צמיחה רחבה והוא הכרחי בחברה שלנו (האמת בכל חברה). כגברים שעברו הסללה להדחקת רגשות אנחנו חווים מתחים עצומים שלא זוכים לפורקן עד שהם מגיעים לכדי פיצוץ וניתן לראות את זה בכמות האלימות שיש בחברה שלנו.
גברים החל משלב הנערות ועד זקנה לומדים להדחיק וממעטים לשתף ולתקשר.
מעגלי הגברים נועדו להיות המיכל הבטוח לגברים לשתף ולפרוק יחד עם גברים כמוהם את המתחים ואת הכאבים שנצברים כחלק מחיי היום יום.
אם לרגע להיות אופטימי על מלא, מיזם כזה הולך ליצור חברה הרבה יותר סבלנית מכילה ומטיבה. כגברים אנחנו רואים עד כמה הגברים בחברה לא מנצלים רבע מהפוטנציאל שלהם והרבה מזה נובע מדימוי גברי לא ברור או מטיב והיעדר שיח כנה ועמוק.
המדד להצלחה של המיזם מתחלק לשני רבדים הרובד הגלוי והסמוי.
הגלוי הוא פתיחה של מעגל גברים בכל מרכז צעירים בארץ ומעגלי גברים קהילתיים בכל מושב ועיר.
הסמוי- מדד האלימות מצד גברים (גברים כלפי גברים וגברים כלפי נשים)יורד, כמות מקרי הגירושין יורדים, השיח הפוליטי משתנה וכן השיח בחברה הישראלית.