כחלק מיצירת קהילה שמלווה את צעירי העיר לאורך הדרך, החל מהשירות הצבאי וכלה בלימודים אקדמיים ובניית החיים הבוגרים איתרנו את הטיול הגדול כשלב מפתח שעשוי להשלים את הפאזל.
טיול אחרי שירות הוא שלב משמעותי בדרך של צעירים רבים בחברה הישראלית והיציאה אליו עשויה להיות מאתגרת לחלקם. העלות של הטיול היא מגבלה שכדי להתגבר עליה בני ובנות העיר מקדישים מספר חודשים ואף יותר בעבודה וחסכון, בייחוד לאלו שלא נתמכים כלכלית על ידי משפחותיהם. קיצור ״הדרך״ לטיול תוכל בתקווה להקל על היציאה אליו ולאפשר חוויה ישראלית זו לצעירים נוספים.
בנוסף, סביב הטיול התפתחה תרבות צריכה בעייתית במסגרתה נרכש ציוד טיולים יקר ורב, אשר במקרים רבים משמש במועדים מסוימים לאורך הטיול ואחריו מעלה אבק בארון המשפחתי.
מיזם ״צידה לדרך״ ישמש כחנות שיתופית קהילתית, שתכיל ציוד טיולים בסיסי ואיכותי, שילווה לצעירי העיר בעבור תשלום סמלי בלבד. בזכותו, כל צעיר יוכל להשתמש בפריטים עבור המסע שלו ובתום הטיול להשיב את הציוד לטובת המטייל הבא. כך, נקדם יחד את הקיימות והקהילתיות בקרבנו.
המיזם נהגה על ידי ההנהגה הצעירה ויתופעל על ידי הצוות השכיר והמתנדב של מרכז קזז.
צוות ההנהגה הצעירה:
אופיר נעים – 26, סטודנטית לריפוי בעיסוק ומובילה שותפה.
שקד שנרך – 24, קצין משוחרר ומוביל שותף.
הוד נפתלי – 23, סטודנט למנהל עסקים ומימון ומנהל רשתות חברתיות.ֿ
ליאל נגאר – 24, סטודנטית לחינוך גופני ותנועה ופעילה חברתית בעיר ובמרכז.
טלי קלנדריוב – 26, סטודנטית לחשבונאות וכלכלה ונציגת שכונות צעירות בעיר.
צוות שכיר:
חן שכטר – 30, מנהלת מרכז קזז לצעירים.
שני דהן- 27, רכזת תחום מעורבות חברתית.
במסגרת מיזם ״צידה לדרך״ תתבצע השאלת ציוד טיולים לצעירי העיר עבור טיול אחרי שירות. לכך, יוקצה מתחם ייעודי במרכז קזז לצעירים ויזמות שיאובזר בציוד חדש כגון: תיקי תרמילאים (מוצ׳ילות), מעילי גשם, שקי שינה, חם-צווארים וכפפות. הציוד יושאל לפי צורך, לאחר מילוי טופס אינטרנטי פשוט ובעבור פיקדון (שיושב בתום ההשאלה) ותשלום סמלי (לטובת חידוש ציוד בלוי). מסירת הציוד תתבצע לצעיר במעמד חגיגי בראשות מנהלת מרכז הצעירים ובתפעולם של מלגאים ייעודיים. המלגאים, ינהלו את ניפוקי הציוד, ניקוי בתום ההשאלה ויומן ההשאלות. כהחלטה, הציוד לא יתקבל כתרומה על מנת להעניק לצעיר תחושת נוחות בשימוש בו ומניעת בלאי.
כל צעיר שיבחר להשתתף בפרויקט יתחייב לעשייה חברתית שתלווה אותו בהכנות ותוך כדי הטיול.
לפני היציאה לטיול, הצעיר יבצע 5 שעות הנדבות באחד ממגוון מוסדות עשיית הטוב בעיר, ישתתף בסדנת שגרירים בטיול הגדול ויעמיק במורשת בני ובנות העיר. לכל מוצ׳ילה יירקם שמו של אחד מחללי העיר. החללים, שרבים מהם לא זכו לטיול אחרי צבא עליו חלמו, יונצחו בדרך מרגשת זו. שמותיהם, שינדדו ברחבי העולם, יועילו בזכרונם וחיבור הצעיר המשאיל למורשת העיר.
קידום המיזם, יחד עם נושאים ליבתיים נוספים כמו הנחות לסטודנטים בארנונה, חידדו עבורנו את ההבנה שכאשר הפעילות מתמקדמת בנושאים הנוגעים ורלוונטיים לצעירי העיר, פשוט לרתום ולחבר שותפים רבים לעשייה.
המיזם נולד מתוך ההבנה ששלב השחרור משירות מהווה צומת מפתח בדרכו של כל צעיר. רתימת צעירים אלו לקהילת הצעירים דרך סיוע זה, בא במטרה להדגיש את החשיבות שבקהילתיות ובערבות הדדית. בכך, נקווה לחבר צעירים לעשייה במרכז ובעיר ולהגדיל את מעגל העשייה. הטיול הגדול או טיול בארץ הם יריית הפתיחה של החיים הבוגרים ובעזרת סיוע כדוגמת ״צידה לדרך״, יוכלו צעירים רבים שמתקשים בגיוס המשאבים לחוות טיול משמעותי.
הצלחת המיזם תמדד גם בכמות ההשאלות (מדד כמותי), אך מדד חשוב לא פחות הוא כמות החיבורים והקשרים שיווצרו בעקבותיו- לתקופת הטיול ולשנים שאחריה.