פִינְגָ'אן מָתוֹק- فِنْجَان حُلْو

מאיזו רשות/עיר?

בית ג'ן

האם הגעת דרך מרכז צעירים ואיזה מרכז?

כן, בית ג'ן

תיאור המיזם ומטרותיו:

מדובר במיזם חברתי המסייע לאוכלסיית הגיל השלישי להעביר את הזמן שלהם בכיף ובצורה שונה וחדשה.

אנשים מהגיל השלישי, כאלה שלא עובדים, יש להם ים זמן להעביר ואין מספיק מסגרות שיענו על הצורך הקיים, וגם הקיימות מצריכות את האזרח הוותיק לנסוע יחד עם מצבו\ה הבריאותי, ומפה לא כולם משתתפים(מחקר שוק מעלה כי כרגע 35 נשים בלבד מהכפר לוקחות חלק בפעילות בית הקשיש המקומית כשמדובר במעל 12,000 תושבים).

המיזם הוא הקמת קרוואן קפה נייד שיגיע בכל יום לאיזור אחר בכפר בסבב, לפי חלוקת איזורים שנקבע מראש , ויתאפשרו בו משחקי שולחן קבוצתיים הנפוצים בקרב האוכלוסייה כמו, שחמט, דמקה, שש-בש, קלפים ועוד..כך שהדגש יהיה על זמן איכות חברתי שיש בו מעורבות חברתית של אנשים מחוץ לבתים .

בנוסף קיום הרצאות (למשתתפים ולמבקרי הקרוואן ) קצרות בהתנדבות בעלי מקצוע שונים שיכולים לתרום מזמנם ומהידע שלהם, בנושאים כמו ביטוח לאומי, התנהלות בבנק, בקופת חולים ונושאים נוספים, וגם בנושאים ספיציפיים שמעניינים את המשתתפים.

יהיה סנכרון עם בית הקשיש הפועל בכפר, כך שהפעילות של הקרוואן תהיה בזמנים שיתאימו למי שמגיע אליהם, שיוכל להגיע גם אלינו.

מדובר במיזם חדש המייצר מענה ייחודי וחדש אשר יגרום למפגש חברתי מחוץ לבתים בו האזרחים הוותיקים יהיה להם מקום נחמד לשבת , לשוחח ואפילו להיחשף לנושאים שונים .

אודות מובילי וצוות המיזם:

שמי הייא אני בת 29 מכפר בית ג'ן, סטודנטית שנה ג לתקשורת חזותית במכללת תילתן חיפה, עבדתי שמונה שנים ברשת צומת ספרים כמוכרת כשלפחות חצי מהלקוחות שלנו הם מהגיל השלישי, היה לי כיף לנהל איתם שיחות ולתת להם שירות. אני מוצאת את עצמי בעבודה עם אנשים וזה למה בתחום העיצוב בחרתי ללמד, אני מלמדת תוכנות גרפיות בשנה האחרונה.

הפרויקט הגיע מיוזמה אישית שלי בהתנדבות והתלהבות כי אכפת לי מאוכלוסייה זו ויש מה לקדם ולשנות, וזה מתחבר לפרויקט הגמר שלי בעיצוב גרפי.

כמובן שאני מתכננת לשתף את מרכז הצעירים בבית ג'ן וקבוצת המנהיגות בפרויקט כדי לקבל מהם הדרכה ותמיכה במידת האפשר: המנהלת רולא, רכזת מעורבות חברתית, מדריכים, מתנדבים ומלגאים.

הפרויקט יתחיל כפיילוט, בהתנדבות ובשיתוף פעולה עם מרכז הצעירים לניצול משאבים עד מקסימום, נראה איך הקהילה מקבלת את הרעיון ואז בודקים אפשרות התקדמות למיזם עסקי, על מנת לממן ולתחזק את המקום בטווח הארוך. ההכנסות ישמשו לפיתוח ידע המתנדבים ובהמשך העובדים בקורסי העשרה דוגמת קורס בהכנת קפה. כמו כן המשרות המוצעות בהמשך ינתנו בעדיפות גבוהה לסטודנטים, וכך מתשלום וטיפים נעזור להם לממן את לימודיהם.

כך המיזם עובד:

המיזם עדיין בתחילת דרכו הוא בשלבי התכנון כמו שפירטתי לעיל .

סדר העניינים: קרוואן, מתנדבים, פרסום,פיילוט, עסק.

למה דווקא המיזם הזה?

הקרוואן מגיע עד השכונה, יוצר מענה פשוט יחסית ונגיש לאוכלוסיית היעד (הקשישים) בקהילה, מעודד השתלבות בחברה להגברת תחושת השייכות אצל הגיל השלישי, מעסיק מתנדבים וסטודנטים בהמשך, חדשני ועונה על צורך העדר גנים שכונתיים או פארקים מסוג זה ששם אפשר לקיים מעגלי שיח וחשיפות שונות והכל על כוס קפה .

הצלחת המיזם תימדד בהגדלת מספר המשתתפים והגדלת מספר המתנדבים, גם לפי פידבקים משני הצדדים, והעתקת הפרויקט למקומות אחרים מחוץ לבית ג'ן.