חמדת הפלסטיק

מאיזו רשות/עיר?

מ.א מנשה

האם הגעת דרך מרכז צעירים ואיזה מרכז?

דרך הקונטיינר מרכז צעירים מנשה

תיאור המיזם ומטרותיו:

כולנו כבר יודעים שהסביבה שלנו מוצפת בשאריות התעשייה הפלסטיקית אשר בלית ברירה אנו שותפים לשימוש הנרחב והחד פעמי במוצרי פלסטיק האורזים את כל מה שאנו קונים בסופר. קופסת הפטריות, מרכך הכביסה, בקבוק המים ואפילו הצעצוע של הילד שיצא משימוש – כל אלו ועוד הרבה יותר הינם מוצרי פלסטיק שאינם מתכלים וכאשר נזרקים לאשפה הם פשוט זיהום.

הצורך העולמי כיום הוא לקחת את הפלסטיק הניתן למיחזור (ישנם 7 סוגי פלסטיק כאלו) ולהפוך אותו לחומר גלם זמין לכל צורך של הקהילה המקומית ובכך לקיים כלכלה מעגלית המשתמשת במשאב הקיים שוב ושוב לצרכים משתנים במקום לייצר פלסטיק חדש.

* יש לציין כי לא מתקיים מיחזור פלסטיק כיום בישראל בכלל.

המענה אותו אנו מציעים הינו פתיחת סניפים מקומיים קהילתיים שירכזו פעילות מיחזור יצירתית שאינה גורמת לזיהום בעצמה. כלומר, במקום לשנע את הפלסטיק בפחים הכתומים למדינות נחשלות, מרכז המיחזור יהווה כתובת קרובה פיזית ופתרון לייצור מוצרים עצמי להם יש צורך בקהילה. לדוגמה – משחקים לילדי הגן אואופני איזון, צלחות וכסאות לבתי הספר, כיסויים לנייד לתיכוניסטים, תיקונים להליכון של זקנים, יצירת לבנים לבנייה או למשחק ועוד ועוד…

הנגשת ידע הפלסטיק נגישה כיום לתאגידים גדולים בלבד, וברגע שכולם יהיו מחוברים לאופן המיחזור והרה-שימוש בו נייצר לעצמנו עולם הרבה פחות מזוהם לחיות בו.

המיזם מייצר מענה חדש, בישראל. אולם, ברחבי העולם כבר קיימים סניפים שכונתיים שעובדים בחברותא עם הקהילות המקומיות והפעילים. המרכזים למיחזור שכונתי מתבססים על עמותה בשם preciousplastic

preciousplastic.com

העמותה מייצרת שיתוף ידע בקוד פתוח בנושא זה, מחקרים ותוכן מצולם להנגשת הידע הנכון לעבודה עם פלסטיק במרחב הציבורי וברמה השכונתית. כלומר הסקייל אינו תעשייתי אלא מקומי, אך ניתן לשיכפול בשכונות שונות, בשיתוף ובהפעלת פעילים סביבתיים.

על כן, זהו מענה חדש בישראל אשר אותו אנו מעוניינים להפעיל ראשית ברמת הרשות המקומית, ולאחר מכן להנגיש את הידע לצעירים דרך מרכזי הצעירים ברשויות השונות, למשל לקיים ערב פתוח בזום בנושא איך לייצר מרכז מיחזור קהילתי במועצה שלי?

לאחר שנייצר את האב-טיפוס במועצה אזורית מנשה, ניתן יהיה לקבל ליווי של מוביל המיזם לרשויות שונות דרך פעילים צעירים שיפעילו את המקום.

אודות מובילי וצוות המיזם:

 דן מחול, 31, פעיל סביבתי, נולד וגדל בקיבוץ להבות חביבה, בוגר מכללת קוים לעיצוב תעשייתי ועיצוב גרפי.

הינו היזם של הנגשת הידע של preciousplastic  דרך צעירים ומרכזי צעירים לקהילה כולה בישראל,

לטובת החזרת הכוח והאחריות לצרכני הקצה ושינוי התודעה הצרכנית של צעירים בישראל.

בשלב ראשון אין עובדים בשכר במיזם.

כך המיזם עובד:

המרכז פועל ברחבי העולם בתצורות שונות שהוכיחו את עצמן. הנראות וההפעלה תלויי יבשת והמצב הסוציואקונומי של הקהילה. לדוגמה במרכז בגאנה התושבים התחילו לשלם אחד לשני בפלסטיק בעקבות פעילות המיחזור הענפה וכי יש להם ערימות של פלסטיק שם.

למה דווקא המיזם הזה?

💔כבר שנים שאנחנו מנסים להילחם בבעיית הפלסטיק.

💛ממש להפוך את הלימון ללימונדה.

💚המיזם מחבר פתרון סביבתי עם קהילה חברתית ומאפשר יצירתיות בכל הקשור לצרכי הפרטים והקהילה.

כי…

✅אין כמו הורה שמייצר צעצוע שהכין בעצמו לילד שלו.

✅אין כמו צעיר שיצר בעצמו את החיפוי לקיר הבית שלו.

✅אין כמו ילד שלמד את משמעות הכלכלה המעגלית הלכה למעשה ויצר ממוצר קיים שאין בו צורך יותר, מוצר חדש בעל ערך וערך מוסף.