Ear Tzion

מאיזו רשות/עיר?

ירושלים

האם הגעת דרך מרכז צעירים ואיזה מרכז?

כן, דרך מרכז צעירים ירושלים.

תיאור המיזם ומטרותיו:

Ear Tzion היא פלטפורמת סיורים קוליים וחינמיים. אנחנו מייצרים הסכתים הליכתיים במוקדי תיירות מתוך רצון להנגיש אתרי תיירות בדרך חוויתית-לימודית חדשנית שאינה קיימת כיום. הסיורים כוללים התייחסות לארכיטקטורה, להיסטוריה, לאומנות ולאקטואליה של המרחב, בשילוב שירים, ראיונות וסיפורים. המיזם מייצר מענה חדש שכן הסיור חדשני ורציף ומדובר במיזם הפועל כבר כשנה וחצי, בקרוב יוצא הפרק העשירי!

אודות מובילי וצוות המיזם:

אנחנו מאיה כהן, 28, ואבי בלדי, 31, זוג ילידי ואוהבי ירושלים, אוהבי היסטוריה ותרבות שרוצים לאפשר ללמוד על ירושלים בדרך נגישה, חינמית וחדשנית. מאיה היא בוגרת תואר ראשון דו חוגי בלימודים הומינסטיים ומזרח תיכון ואסלאם מהמרכז האקדמי שלם ואבי בוגר תואר שני במשפטים ותואר ראשון במדעי הרוח באוניברסיטה העברית. מאיה עבדה וניהלה צוותי מדריכים במסגרת הארגון 'אוניברסיטה בעם' וכיום היא מנהלת פרויקטים במשרד החינוך. אבי עבד בעיריית ירושלים, חקר שלטון מקומי ולאחרונה סיים התמחות במשפטים במשרד האוצר.

כך המיזם עובד:

מטרת המיזם היא יצירה ופיתוח של פלטפורמת סיורים תיירותיים, ויזאולים וחינמיים. אנחנו שואפים לייצר פרקים במוקדי תיירות מרכזיים בירושלים שיונגשו בשלוש שפות – עברית, ערבית ואנגלית, בכדי להגיע לאוזנם של תושבים ותיירים עצמאיים. במיזם אנחנו מקיימים שיתופי פעולה עם גופים עירוניים וממשלתיים כמו עיריית ירושלים, רשות הטבע והגנים, בית שץ ועוד. המיזם פועל בכ-10 אתרים: המושבה הגרמנית, רחוב יפו, הר ציון, כנסיית הקבר, נבי סמואל, הר הצופים, שער יפו לרובע היהודי, שכונת נחלאות, עין כרם ובקרוב ייצא הפרק העשירי במוזיאון ישראל ואנחנו עובדים על קידום שיתוף פעולה איתם בימים אלה. אנחנו מרוצים מאוד מהדרך שבה המיזם פועל, אך למדנו כי קידום שיתופי פעולה כרוך בהמון פגישות וזמן, אשר כיום לא מתאפשר לנו..

למה דווקא המיזם הזה?

אנחנו זוג שנושם ואוהב את התחומים בהם המיזם שלנו עוסק (ידיעת הארץ, היסטוריה, דתות ותרבויות). אנחנו אוהבים לטייל ומאוד אוהבים להעביר את התוכן שאנחנו לומדים דרך הרגליים והעיניים – הלאה לאנשים אחרים. כבר שנים שאנחנו מרגישים שהידע המועבר בסיורים, אותו אנחנו תופסים כקריטי עבור החברה הישראלית, לא מספיק מונגש לצעירים וצעירות. אם רוצים ללמוד על ירושלים צריך לשלם הרבה כסף למדריכי טיולים או להתאמץ רבות בלימוד עצמאי ובחיפושים אינטרנטיים. כתוצאה מכך, אנשים לא מכירים את ירושלים ואת החיים המשותפים בה. חברים שלנו הגיעו לעיר לשלוש שנים במהלך התואר האקדמי ולא ביקרו באתרי התיירות החשובים בירושלים, לאו דווקא כי הם לא מתעניינים. הגענו למסקנה שבאמצעות חווית האזנה דינמית וחדשנית, הכוללת סיפורים ושירים, נצליח להעביר את המסרים טוב יותר וכך היה. דרך החושים והלמידה החווייתית ניתן להרחיב את מעגל החשיפה בקסמה של העיר ולפתח זיקה וחיבור רגשי עמוק יותר להיסטוריה שלה ולאנשים המתגוררים בה. כל פרק מכיל בתוכו את הסיפורים והמסורות השונות והמילים בו נבחרות בקפידה בכדי להעביר מסר של רב-תרבותיות. היתרון שלנו הוא שאנחנו אוהבים ומתרגשים מהעשייה שלנו ומאמינים בשינוי החברתי שהמיזם שלנו מנסה לקדם. אנחנו סקרנים ורוח המיזם היא בעצם שיקוף של דרך החיים שלנו – למידה על ההיסטוריה, המסורות והתרבויות למען צמצום הניכור החברתי ואי הכרת הצרכים של האחר. ההצלחה של המיזם נמדדת במספר השמיעות של הפרקים והן עולות בהדרגה כל הזמן.. אנחנו מקבלים תגובות טובות, מיילים והודעות ברשתות החברתיות בכל יום..!